mgr Magdalena Makarowska
Specjalista w dziedzinie dietetyki
Dietetyk, biotechnolog, mama 9-letniej córki Wiktorii, autorka serii poradników „Jedz pysznie, chudnij cudnie”. Ukończyła kierunek Biotechnologia – fizjologia na Wydziale Biologii i Ochrony Środowiska Uniwersytetu Łódzkiego, Dietetykę i planowanie żywienia na WSNS w Lublinie oraz Dietetykę w chorobach wewnętrznych i metabolicznych na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym. Ma za sobą szereg szkoleń (m.in. potwierdzonych certyfikatami MEN), jest autorką projektu edukacyjnego dla dzieci w wieku przedszkolnym pod nazwą „Rosnę zdrowo, bo wiem co jem”.
Insulinooporność to przypadłość z kategorii zaburzeń metabolicznych, które – niestety – dotyka coraz większą liczbę...
CZYTAJ
Dieta z niskim indeksem glikemicznym już od wielu lat stanowi element terapii wielu schorzeń lub...
CZYTAJ
Cukrzyca ciążowa to schorzenie związane z upośledzeniem procesów metabolicznych dotyczących metabolizowania glukozy. Określane jest czasem...
CZYTAJ